U TAKMIČARSKOM PROGRAMU OVOGODIŠNJEG LIFFE-A 9 FILMOVA, DANAS PREDSTAVLJENI ČLANOVI ŽIRIJA

Na pretposlednjoj konferenciji za novinare ovogodišnjeg LIFFE-a, na kojoj je bilo reči, pre svega o filmskim ostvarenjima, odabranim za takmičarski program, predstavljeni su članovi žirija, reditelj Srđan Dragojević, Dalibor Matanić, hrvatski reditelj i Jana Stojanovska, makedonska glumica.

Prema mišljenju članova žirija, utisak o ovogodišnjoj selekciji 15. po redu Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, pripremljenoj od strane hrvatskog reditelja, Ognjena Sviličića, svakako je pozitivan.

Kako je ovom prilikom naglasila Jana Stojanovska, makedonska glumica, koja je među domaćom publikom najpoznatija po ulozi u proslavljenoj televizijskoj seriji „Senke nad Balkanom“, takmičarski program je ove godine veoma šarenolik i ostaviće publiku bez daha.

Izuzetan rad selektora festivala Ognjena Sviličića, pohvalili su i ostali članovi žirija.

Govoreći o filmskim ostvarenjima, koja su pronašla svoje mesto na 15. LIFFE-u, reditelj, Srđan Dragojević, posebno se je zadržao na slovenačkoj i hrvatskoj kinematografiji, koje su u poslednjih nekoliko godina naročito zastupljene, ne samo na leskovačkoj filmskoj sceni, nego i šire.

Da podsetimo, u okviru takmičarskog programa, ovogodišnjeg LIFFE-a, izabrano je devet filmskih ostvarenja i to: „Strahinja Banović“ Stefana Arsenijevića, „Heroji radničke klase“ Miloša Pušića, „Inventar“ Darka Sinka, „Kučka, pogrdan naziv za ženu“ Tijane Zijanić, „Posle zime“ Ivana Bakrača,  „Sestre“ Dine Duma, „Zbornica“ Sonje Tarokić, „Stric“ Davida Kapaca i „Leto, kad sam naučila da letim“ Radivoja Andrića.