DruštvoVesti

U VUČJU PREDSTAVLJEN LESKOVAČKI GLASNIK

Najnoviji broj Leskovačkog glasnika, odnosno dodatak za Vučje i okolinu, predstavljen je danas i meštanima ove varoši, ispred lokalnog Doma kulture. U proteklim danima i zainteresovani u Leskovcu i Grdelici, imali su prilike da se upoznaju sa sadržajem ovog izdanja. 

Naslovna strana Leskovačkog glasnika – dodatka za Vučje, posvećena je lepotama ove varoši, koja je oko 20 kilometara udaljena od Leskovca, a istaknuto mesto, u ovom broju dobio je upravo projekat „Povezivanje bisera“, koji je realizovan u saradnji sa severnomakedonskom opštinom Kriva Palanka.

Zahvaljujući ovom projektu, unapređena je turistička infrastruktura, na lokalitetu kanjona reke Vučjanke i to u vidu uređenja platoa i staza, kao i postavljanja opreme za rekreaciju i zabavu.

O ostalim infrastrukturnim projektima, ali i o brojnim manifestacijama, koje služe na ponos meštanima Vučja, govorila je Tanja Jovanović.

Vučje je iznedrilo mnoga poznata imena, kako u oblasti zdravstva, tako i u kulturi. Jedno od njih je i Bratislav Anđelković, umetnik iz ove varoši, koji je ovogodišnji laureat Vidovdanske nagrade. Podsetimo, ovo prestižno priznanje, uručio mu je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić