DruštvoVesti

URUČENE ,,DAČIJE DASTER“, DONACIJA PKS DOMOVIMA ZDRAVLJA U LEBANU, BOJNIKU I MEDVEĐI

Privredna komora Srbije obezbedila donaciju u vidu terenskih vozila za Domove zdravlja Lebane, Medveđa i Bojnik , ključeve je direktorima danas uručio predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, koji je zatim sa direktorom RPKL Goranom Jovićem obišao selo Proštica gde je uručena humanitarna pomoć stanovništvu i fabriku Lebanteks.
Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije sem donacije tri terenska vozila „dačija daster“ namenjena domovima zdravlja u opštinama Lebane, Medveđa i Bojnik, uručio je danas i 40 agregata za struju i pakete namirnica za domaćinstva u selima Jablaničkog okruga koja su pogođena poplavama i ledenim talasom.
„PKS i njene članice pre dve nedelje počele su hitno na terenu da donose ono što je napotrebnije,“ kazao je Čadež.

,,Dosta domaćinstva je ostalo bez struje, do dosta kuća nije moglo da se dođe, posebno lekari i medicinsko osoblje. Naša ideja je da domovima zdravlja uručimo od srpske privrede terenska vozila kojima će moći da dođu do najzabačenijih mesta“, rekao je Čadež u Lebanu gde je uručio ključeve terenskih vozila.
Čadež je najavio da će privreda pomoći i poljoprivredu i stočarstvo ovoga kraja koji su takođe pretrpeli veliku štetu. Razgovaramo sa proizvođačima koja im je vrsta pomoći najpotrebnija kako bi nastavili da rade i od svoga rada žive.
Vladan Stanojević, direktor Doma zdravlja Lebane, koji je u ime svojih kolega primio donaciju, zahvalio je PKS, RPK Leskovac i kompanijama na velikoj pomoći i istakao da će vozilima moći da stignu i u zabačene krajeve i pruže znatno kvalitetniju zdravstvenu uslugu i negu svima kojima je neophodna.
Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović je naglasio da je donacija PKS, vredna 10 miliona dinara, značajna ne samo za Lebane već i za Bojnik, Medveđu i ostale opštine Jablaničkog okruga.
Goran Jović, direktor PKS-RPK Leskovac je izrazio zadovoljstvo što je pomoć privrede stigla u pravom trenutku i do onih kojima je najpotrebnija i zahvalio na razumevanju izražavajući nadu da će se ovakva saradnja nastaviti.
Predsednik PKS Marko Čadež je obišao domaćinstvo Cvetković u udaljenom selu Poroštica uručio agrerat za struju i pakete namirnica.

„Pomoć nije bilo teško sakupiti jer su kompanije prve našle način da pomognu u teškoj situaciji, ali je teže bilo doći na teren i odmah isporučiti“, rekao je Čadež.
Predsednik PKS Čadež posetio je i kompaniju „LebanTex“ koja posluje u sastavu „Ormo grupe“ .
,,Ormo grupa“ je najveći izvoznik vunice u svetu, a fabrika ,,LebanTex“ je prva koju je otvorila van Turske i to baš u Lebanu, gde je to bio pre nešto više od tri godine prvi fabrički pogon u lebanskoj opštini sa više stotina radnika.