DruštvoVesti

URUČENI UGOVORI ZA OBLAST ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Grad Leskovac je preko Fonda za zaštitu životne sredine i ove godine opredelio sredstva za finansiranje projekata koji se bave ovom veoma bitnom oblašću. ekološkim temama. Odobreno je 13 projekata ukupne vrednosti 2 miliona 880 hiljada dinara, a danas su uručeni ugovori u svečanoj sali grada.
Kako je poručio gradski većnik Dragoljub Đorđević grad Leskovac je kroz veliki broj aktivnosti pokazao da je jedan od prioriteta lokalne samouprave zaštita životne sredine, odnosno očuvanje i poboljšanje kvaliteta vazduha, vode, zemljišta, šuma, podsticanje programa ekološkog obrazovanja i jačanje javne svesti o pitanjima očuvanja životne sredine i održivog razvoja.
Na odobrenim sredstvima se zahvalio Žarko Žikić ispred Udruženja Grad Jelica koji je kazao da su članovi ovog udruženja dobar deo posla koji je planiran odradili zahvaljujući saradnji sa JKP Grdelica i direktorom Zoranom Jovićem.
Ekološka svest čoveka je svojevrsna mera njegove savremenosti. Po njoj se, između ostalog, prepoznaje moderan duh našeg društva, a grad Leskoac ulaže napore da se svest ljudi o zaštiti životne sredine poveća i a ova oblast unapredi.