DruštvoVesti

URUČENI UGOVORI ZA SOCIJALNU ZAŠTITU

30 udruženja iz oblasti socijalne zaštite kojima je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio ugovore podržano je sa 50 projekata ukupne vrednosti 30,8 miliona dinara.
Ukupan budžet za oblast socijalne zaštite za ovu iznosi 271,9 miliona dinara što je za preko 20 miliona više nego u prethodnoj godini, a za jedan projekat koji je izazvao pažnju javnosti je povučena prijava.
Gradonačelnik Cvetanović je istakao da naše društvo u 21. veku mora da bude otvoreno za sve, za osobe sa invaliditetom, za sugrađane slabijeg imovnog stanja i za sve koji se suočavaju sa nekom vrstom problema koji ih svrstava u kategoriju stanovnika u stanju socijalne potrebe. Njihovi uslovi života, pripadanje društvu su teme koje konstantno moraju biti u fokusu. Iz tog razloga i podržavamo rad udruženja i svih njihovih članova, kako bi oni svakog dana mogli da putem projekata pomažu onima za čije su potrebe osnovani i kako bi što više širili svest o istima.
,,Trudimo se da kroz planirane aktivnosti obuhvatimo sve starosne grupe naših članova, i ponosan sam na saradnju sa lokalnom samoupravom koju uvek pominjem kao primer dobre prakse na sastancima širom Srbije“ kazao je izražavajući zahvalnost na podršci lokalne samouprave Milorad Stanojković, predsednik Gradske organizacije gluvih i nagluvih uz pomoć tumača znakovnog jezika Dragane Stojilković.
Lokalna samouprava će nastavit kako je istaknuto da prati i podržava aktivnosti u oblasti socijalne zaštite i svojim angažovanjem doprinosi prevazilaženju barijera i stereotipa u društvu.