DruštvoVesti

VEĆINA OD SEDAM SELA DOBILA STRUJU U VLASOTINAČKOJ OPŠTINI

Žitelji Gunjetine, Ravne Gore, Samarnice, Crne Bare i dela Donje Lopušnje u vlasotinačkoj opštini dobili su struju.

Meštani Gornje Lopušnje snabdevaju se preko agregata, ali kod pojedinih je pokidana niskonaponska mreža, čija je sanacija u toku.

Gradište II će dobiti struju u toku noći ili najkasnije danas, kažu nadležni. Deo žitelja Gornjeg Dejana je bez struje zbog prekida na niskonaponskoj mreži.

Rešenje tog problema se, takođe, očekuje u toku današnjeg dana. Najveći kvar je na 10-kilovoltnom pravcu Orašje u Donjoj Lopušnji, zbog nepristupačnog terena, ali se očekuje da elektromonteri u vrlo kratkom roku reše I taj problem.

-Situacija na tom terenu je takva da ko nije video ne može ni da pretpostavi do koje mere su uništene i elektro mreža i priroda. Zahvaljujem vlasotinačkim monterima, ali i ekipama elektromontera iz Bajine Bašte, Leskovca, Pukovca i BelePalanke, kao i direktorima EPS-a,  koji su takođe na terenu i radnicima naših komunalnih preduzeća Vodovod i Komunalac. Sva raspoloživa mehanizacija je naterenu– kaže komandant Štaba za vanredne situacije Bratislav Petrović,koji je danima na terenu sa pomenutim ekipama.

Pre tri dana, kada je u Vlasotincu i naterenu u okolini boravila potredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sa saradnicima, sedam sela je još uvek bilo bez struje.

-U međuvremenu su ekipe pojačane i očekuje se da vrlo brzo svi dobiju električnue nergiju – dodajePetrović.