ZAVRŠENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNE MREŽE U SEVERNOM DELU GRADA

U severnom delu grada završeni su u roku radovi na rekonstrukciji primarne vodovodne mreže u dužini od 2073 metra i vrednosti 19 miliona dinara koje je u Lipovici obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.
,,Ovim radovima su spojeni cevovodi iz Barja i Brestovca.Položene su cevi prečnika 315mm, cevovod je pod pritiskom, voda je ispitana. Završili smo ogroman posao za severni deo teritorije grada Leskovca, odnosno za severni krak vodosnabdevanja. Ostaje nam da dalje ulažemo u sekundarnu vodovodnu mrežu i pripremamo sredstva za izgradnju rezervoara i cevovoda iznad Pečenjevca,“ kazao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

Radovi na rekonstrukciji primarne vodovodne mreže su započeti u septembru prošle godine, a njena ogromna važnost upravo u rešavanju jednog od najvećih problema zbog koga se stanovnici severnog dela grada suočavaju sa bubrežnim bolestima u nedostatku zdrave pijaće vode.

Andrea Tošić, pomoćnica gradonačelnika Leskovca je istakla da se radovi na vodovodnoj mreži izvode i u drugim delovima grada. Izvođač radova u severnom delu grada su bile dve firme Hidrosolution iz Niške Banje i Tom Ekstra iz Užica.

Za nekoliko dana će početi radovi i na izgradnji vodovodne mreže u Gornjem Stopanju za šta će biti izdvojen milion i 500 hiljada dinara iz gradskog budžeta.