SportVesti

ZAVRŠENI SPORTSKI DANI U PEČENJEVCU

Finalnom utakmicom u basketu, sinoć su završeni sportski dani, u okviru kulturnog leta „Svetoilijske večeri“ u Pečenjevcu. Ova manifestacija će trajati do 2. avgusta, a obeležiće je nastupi folklornih grupa, duvačkih orkestara, poznatih glumaca i pevačice Nede Ukraden.

Sport je tokom proteklih sedam večeri okupio stotinak sportista i ljubitelja ove aktivnosti koji su pratili dešavanja na terenu. Završnicu je obeležio turnir u basketu, kada je u finalnoj utakmici, pobedivši tim iz Pečenjevca, prvo mesto odnela ekipa iz Leskovca, koja je tim povodom nagrađena medaljama i peharima. Za najboljeg igrača, proglašen je Leskovčanin Uroš Nešić, a najbolji šuter za tri poena je Miloš Nikolić iz Pečenjevca.

Inače, tokom kvalifikacionih utakmica učestvovale su ekipe iz Leskovca, Pukovca, Pertata, Lipovice, Pečenjevca, Brejanovca.

U sklopu „Svetoilijskih večeri“, koje će biti nastavljene i ove nedelje, meštane Pečenjevca očekuje bogat kulturno-umetnički sadržaj. Koncert u čast Tome Zdravkovića biće održan sutra 27. jula, dok će naredni dan biti rezervisan za dečiju scenu i gostovanje lutkarsko-omladinske grupe iz Niša. U organizaciji Doma kulture „Tihomir Rakić – Veljko“ iz Pečenjevca, završetak ove manifestacije 2. avgusta, obeležiće koncert pevačice Nede Ukraden.