PolitikaVesti

ZLATNO DOBA IZ UGLA NARODNE STRANKE

Zlatno doba iz ugla vlasti i opozicije, naročito u Leskovcu, Bojniku i Vlasotnicu bila je tema konferencije za novinare Gr.O Narodne stranke ove subote.

Predsednik Gr.O Narodne stranke u Leskovcu Dragan Stošić se povodom štrajka radnika Džinsija zbog neisplaćenih zarada, osvrnuo najpre na subvencije koje država daje stranim investitorima, a koji stalno nakon utroška tih sredstava menjaju radnike, a počinju i da neredovno isplaćuju ljude.

U opsežnom izlaganju je predsednik OO Narodne stranke u Bojniku Aca Jovanović istakao katastrofalno stanje u ovoj opštini kada je reč o padu broja stanovnika koji manji za oko dve hiljade i koji se prema poslednjem popisu izjednačio sa brojem glasača, što je nemoguće, zatim o standardu građana koji imaju najmanju prosečnu zaradu tek nešto veću od republičkog minimalca, ali i da samo odabrani i politički podobni mogu da se nadaju i toj i takvoj zaradi, jer se najveći broj stanovnika bavi poljoprivredom. I dok, kako ističe država enormne subvencije daje stranim investitorima, a ni njih nema u Bojniku, cenjka se za podsticaje u poljoprivredi. Ogromna sredstva su utrošena u Agrozonu koja je postala industrijska, zbog čega sumnja na zloupotrebau u trošenju sredstava. Tema njegovog izlaganja bio je i predsednik ove opštine, za koga kaže da odlučuje o svemu, pa i o zapošljavanju.

U Vlasotincu prema prvom čoveku povereništva Narodne stranke u ovoj opštini , Aleksandru Joviću,ne mogu da dobiju ni prostorije za održavanje izborne skupštine zbog političkog neslaganja.

Izborna skupština za opštinski odbor Narodne stranke u Vlasotincu bi trebalo da se održi do kraja ovog meseca, a ova će partija kako je istaknuto na konferenciji za novinare nastaviti da ukazuje na brojne probleme i nedaće građana.