DruštvoVesti

U PLANU JE IZGRADNJA KRUŽNE RASKRNICE PREMA NASELJU ANČIKI

Prema rečima nadležnih iz Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja”, most, odnosno nadvožnjak, koji se nalazi na putu prema naselju Ančiki, uskoro će biti srušen, kako bi se na tom mestu izgradila nova saobraćajnica i raskrsnica sa kružnim tokom.

Dobro uspostavljena saradnja sa Javnim preduzećem “Putevi Srbije”, rezultiraće izgradnjom kružne raskrsnice na ukrštanju dva državna puta, starog M1 i onog koji vodi ka Gornjem Dragovlju.

Kako bi se ovi radovi izveli, neophodno je najpre srušiti most, odnosno nadvožnjak koji se nalazi na putu prema naselju Ančiki. Ovo mesto je, inače, prema rečima direktora Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja”, Novice Nikolića, okarakterisano i kao “crna tačka” u Leskovcu.

Za izradu projekta raskrsnice sa kružnim tokom, na tenderu je izabrano Društvo za projektovanje, urbanizam i ekologiju „Andzor Engineering“ iz Novog Sada, koje će, paralelno sa tim, raditi i projekat rušenja postojećeg nadvožnjaka, koji vodi prema naseljenom mestu Ančiki.

Ugovorena cena za izradu projekata je više od 2,5 miliona dinara.

Izgradnja nove saobraćajnice i kružne raskrsnice od velikog je značaja, pre svega, za meštane, koji već decenijama zahtevaju od lokalne samouprave rešenje za ovu problematičnu deonicu, na kojoj su se desile brojne saobraćajne nezgode.