DruštvoVesti

MLADA NAUČNICA ALEKSANDRA CVETANOVIĆ ODRŽALA ČAS LESKOVAČKIM OSMACIMA

Aleksandra Cvetanović Kljakić, naša priznata naučnica održala je učenicima osmog razreda Osnovne škole ,,Josif Kostić” čas na kome su predstavljene veze i odnosi među naukama.

Današnji čas, pod nazivom „Međupredmetna korelacija između matematike i hemije“, organizovan je u cilju popularizacije prirodno-matematičkih nauka.

Zahvaljujući predavanju dvoje uglednih profesora, leskovački osmaci su imali priliku da se uvere da nauka nije bauk, a među njima bilo je i onih koji pretenduju da postanu najbolji naučnici u Srbiji.

Mlada naučnica i profesorka na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, Aleksandra Cvetanović Kljakić i profesor matematike, Saša Stojanović, održali su danas poseban čas učenicima osmog razreda Osnovne škole „Josif Kostić“ u Leskovcu, na kome su prezentovani odnosi između brojnih naučnih disciplina.

Inače, mlada naučnica Aleksandra Cvetanović Kljakić završila je osnovne akademske studije na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, nakon čega je upisala postdiplomske u Novom Sadu, gde i danas radi, kao profesorka na Tehnološkom fakultetu.

Dobitnica je i prestižne Oktobarske nagrade grada Leskovca u 2019. godini, koja joj je dodeljena za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti tehnoloških nauka.