KulturaVesti

PREMIJERA NARODNOG POZORIŠTA

Na sceni leskovačkog Narodnog pozorišta večeras i sutra sa početkom u 19 sati zbog epidemiološke situaciej igra se premijera predstave Sećanje vode, najavljeno je prilikom današnje posete zamenice gradonačelnika i članova kabineta ovoj ustanovi kulture.
Iza nas je 125 godina rada i postojanja, a mi smo se potrudili da napravimo ambijent koji je prijatan našoj publici, osvrnuli smo se na ono što je iza nas, kazao je direktor leksovačkog teatra Dragan Boža Marjanović i dodao da je u renoviranom holu kroz fotografije napravljen svojevrstan vremeplov.
Karte za predstavu Sećanje vode za večeras su rasprodate, ali zbog epidemiološke situacije biće izvedena i sutra, ulaznice su u prodaji, a izvođenje oba dana počinje od 19 sati.
Poseta zamenice gradonačelnika Leskovca Ane Janković-Stojanović i članova kabineta prvog čoveka grada je organizovana u nedelji kulture povodom Međunarodnog dana kulture.
U predstavi Sećanje vode po tekstu ŠileStivenson u režiji Olje Đorđević igraju Maja Janković, Suzana Grujić, Petra Dimitrijević, Tanja Krčmarik, Dragan Boža Marjanović i Filip Radivojević.
Scenograf: Damjan Paranosić Kostimograf: Sava Stefanović Dizajn svetla: Radomir Stamenković