DruštvoVesti

URUČENO JOŠ 150 AUTO-SEDIŠTA ZA BEBE

Još 150 auto-sedišta za bebe, uručeno je danas u sali Narodnog pozorišta roditeljima, čija su deca rođena u prethodna dva meseca. Sprovođenje ove mere, u okviru populacione politike grada Leskovca, započeto je početkom prošle godine i do sada je podeljeno oko 800 auto-sedišta.

U sali leskovačkog Narodnog pozorišta danas se nastavilo sa uručenjem auto-sedišta za bebe, čiji roditelji su ostvarili pravo na ovu jednokratnu pomoć u tekućoj godini. Do sada je podeljeno ukupno 798 auto-sedišta.

Majka male Lenke, Danijela Petrović, obrativši se prisutnima danas, istakla je značaj ove podrške, koju lokalna samouprava pruža roditeljima.

Kako bi svako novorođenče dobilo auto-sedište, iz budžeta lokalne samouprave, za ovu jednokratnu pomoć porodiljama, isplaniran je iznos od 12 miliona dinara, a projektovan broj sedišta za 2022. godinu je 1.100.

Naglasivši da će grad Leskovac svakom roditelju, tokom odrastanja deteta, biti pouzdan partner i stabilna podrška, Marija Rajković, ispred Kabineta gradonačelnika, podvukla je da mladi i deca predstavljaju temelj sigurne budućnosti.

Roditelji koji nisu prisustvovali današnjoj podeli, auto-sedišta mogu da preuzmu na portirnici u ulici Pana Đukića broj 9.