DruštvoVesti

VOJNICI U LESKOVCU POLOŽILI ZAKLETVU, ČESTITAO IM MINISTAR ODBRANE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2021“ u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu. Više od 400 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i slušalaca Kursa za rezervne oficire generacije “mart 2021” položilo je danas zakletvu u kasarnama u Leskovcu, Somboru, Valjevu i Beogradu.

Čestitajući položenu zakletvu, ministar Stefanović poručio je vojnicima da su danas dali svoju reč da će biti uz svoj narod, gde god da je to potrebno.

Prema njegovim rečima, biti vojnik znači služiti opštem dobru i biti spreman na napore i odricanja.

Govoreći o vojnom roku, on je naglasio da će vojnici biti verovatno suočeni i sa raznim izazovima, poput pomoći stanovništvu tokom elementarnih nepogoda, kao i sada tokom pandemije Kovid-19, te dodao da su jedinice Vojske uvek bile neodvojive od svog naroda i uvek prve koje se odazovu tamo gde je teško.

Zakletvu je danas položila i Aleksandra Dimitrijević, koja ima 22 godine i živi u Boru, a kako kaže za služenje dobrovoljnog vojnog roka odlučila se jer želi da profesionalnu karijeru nastavi u Vojsci Srbije, kao i vojnik Dejan Spasojević iz Blaca, koji ističe da je porodična tradicija ono što ga je, pre svega, navelo da dobrovoljno služi vojni rok, ali i mogućnost zaposlenja u Vojsci Srbije.

Svečanosti u Trećem centru za obuku Komande za obuku u Leskovcu prisustvovali su i zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Nikola Dejanović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i predstavnici Jablaničkog okruga.

Svečanost polaganja vojničke zakletve danas je održana i u Prvom centru za obuku u somborskoj kasarni „Aerodrom“ gde je načelnik Uprave za ljudske resurse (J-1) brigadni general Savo Iriškić uputio čestitke vojnicima i u Drugom centru za obuku u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, gde je vojnicima položenu zakletvu čestitao načelnik Uprave za obuku i doktrinu (J-7) brigadni general Željko Petrović. Čestitke slušaocima Kursa za rezervne oficire uputio je načelnik dekanata Vojne akademije pukovnik dr Aca Ranđelović u kasarni “General Jovan Mišković” u Beogradu.