DruštvoVesti

59 GODINA USTANOVE ZA ODRASLE I STARIJE U LESKOVCU I 20 GODINA KLUBA ZA STARIJE

Ustanova za odrasle i starije je prigodnom svečanošću obeležila 59 godina uspešnog rada i postojanja, a Klub prijateljstva koji postoji pri ovoj ustanovi je izložbom posvećenom trećem dobu pod nazivom (Ne)vidljiva lepota trećeg doba obeležio dve decenije od osnivanja.
Govoreći o razvojnom putu Ustanove za odrasle i starije direktorka Gordana Savić je naglasila da je to danas jedna moderna Ustanova koja pruža opštu i zdravstvenu negu svojim korisnicima i izrazila zahvalnost svima koji podržavaju njihov rad, naročito gradu Leskovcu i resornom ministarstvu.

Kako je kazao u svom obraćanju gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović objekat Ustanove je pre nekoliko godina u potpunosti rekonstruisan investicijom Vlade Republike Srbije od 62,2 miliona dinara čime je stvoren prijatan, moderan i pre svega funkcionalan ambijent. Što se tiče Kluba za starije, već 20 godina on predstavlja kutak gde se naše bake i deke mogu okupljati i družiti i gde mogu provoditi svoje slobodno vreme.

U sklopu današnje svečanosti u galeriji Narodnog muzeja prikazana je i izložba fotografija stanovnika u trećem dobu iz čitave Srbije, priređena u saradnji Ustanove za starije i odrasle i Ministarstva kulture i informisanja, po nazivom „(Ne)vidljivost trećeg doba“.

Ova Ustanova obavlja izuzetno kvalitetan posao i da se konstantno traži mesto više za boravak u njoj zato što posao obavljaju stručni zaposleni i rukovodstvo sa mnogo ljubavi i posvećenosti i podsetio je na rekonstrukciju objekta koja je usluge podigla na još viši nivo.