DruštvoVesti

OD 1. FEBRUARA JEDNOKRATNA POMOĆ MLADIMA OD 16 DO 30 GODINA

Na godišnjoj konferenciji za novinare, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavio je da će 1. februara mladi od 16 do nepunih 30 godina, dobiti pomoć države u iznosu od 100 evra. Između ostalog, potvrdio je i da se u 2022. godini uvećava jednokratno izdvajanje za prvo dete u porodici sa dosadašnjih 100 hiljada dinara na 300 hiljada.

Kako je istaknuto na godišnjoj konferenciji za novinare, mladi od 16 do nepunih 30 godina, početkom 2022. godine, dobiće jednokratnu pomoć države od 100 evra.

Oni koji ispunjavaju taj kriterijum, imaće pravo da se prijave od 15 do 30. januara, a novac će im biti isplaćen u dinarskoj protivvrednosti 1. februara.

Predsednik Aleksandar Vučić naglasio je da ova jednokratna pomoć predstavlja znak pažnje prema mladim ljudima.

Govoreći o paketu mera pronatalitetne politike, predsednik Vučić rekao je da će roditeljski dodatak za prvo dete sa dosadašnjih 100 hiljada dinara biti povećan na 300 hiljada dinara.

Novina je i da će jednokratna davanja za drugo i treće dete ubuduće iznositi 100 hiljada dinara ili 850 evra uz postojeća davanja lokalnih samouprava.

Kada su u pitanju podsticaji za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, odnosno za izgradnju ili kupovinu stana ili kuće, prema njegovim rečima, uredbom vlade, biće omogućeno da majka deteta od države dobije 10 do 50 odsto vrednosti objekta na poklon.

Predsednik Vučić najavio je i pomoć od 10 hiljada dinara za sve zdravstvene radnike od 15. januara, kao i pomoć penzionerima od 20 hiljada dinara.

Predložene mere najava su značajnijeg i sadržajnijeg odnosa prema pitanju demografije i ubeđeni smo da mogu da daju rezultate, zaključio je Vučić.