DruštvoVesti

PODELJENO 26 UGOVORA O SAMOZAPOŠLJAVANJU

26 naših sugrađana koji započinju sopstveni posao je danas dobilo ugovore o pomoći u okviru mere Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za oblast samozapošljavanja u pojedinačnom iznosu od 250 hiljada dinara.

Njima je ugovore uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je istakao da se sredstvima od 6,5 miliona dinara koliko je opredeljeno gradskih para za meru samozapošljavanja daje vetar u leđa novim privrednicima, a najveći broj među njima su mladi.

Uprao je to potvrdila i Aleksandra Zdravković koja će dodeljena sredstva iskoristiti za opremanje auto-mehaničarskog servisa u Kutlešu.

Dodeljeni novac budući preduzetnici koristiće uglavnom za opremanje radnji i nabavku aparata, a od 2013. godine, preko mere aktivne politike zapošljavanja poznate kao samozappošljavanje  ili podsticaja zapošljavanju, ukupno je izdvojeno 190, a  u ovoj godini 30 miliona dinara. Ono što raduje je da je čak 80% malih biznisa, započetih uz podršku grada Leskovca i danas je aktivno i omogućava egzistenciju velikom broju naših sugrađana.