PolitikaVesti

PRAVNI SISTEM SRBIJE ,,NA APARATIMA“

Pravni tim Grupe građana “Za Leskovac zajedno“ ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je pravosudni sistem zemlje ,,priključen na aparate” i pod direktnim uticajem politike.

Kako je istaknuto više desetina hiljada građana Srbije je političkom odlukom, primorano da zbog pokrenutih postupaka oko naplate troškova obrade kredita bankama vraća novac, ali i da isplati troškove postupaka i pravnih zastupnika. Vrhovni su je naime poništio i sopstvenu odluku

Kako je istaknuto danas, stariji i iskusniji advokati koji se više decenija bave ovim poslom smatraju da srpsko pravosuđe nikad nije bilo u lošijem stanju, praktično ,,na aparatima”, kao i da umesto zakonodavne, sudske i izvršne sada postoji samo jedna vlast.

Običnog čoveka ne zanima BDP, već koliko ima u džepu ili na računu, a u  pravnom timu ove grupe građana smatraju da Srbije sa  pravosuđem kakvo  ima u ovom trenutku nikada neće dobiti pozitivnu ocenu nadležnih evropskih tela, kao jednim od uslova za pristupanje Evropskoj uniji.