DruštvoVesti

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI ULICE ĐUKE DINIĆ

Danas su počeli radovi na izgradnji ulice Đuke Dinić koja se nalazi u leskovačkom naselju Zele Veljković, na putu ka Bogojevcu. Za ovu investiciju grad Leskovac je opredelio 1,2 milion dinara.

U ime stanovnika ovog dela grada, prisutnima su se obratile Nevena Jelenković i Vanja Hubač ispred Mesne zajednice „Dubočica“ i ovom prilikom istakle da će izgradnjom ulice biti rešen problem koji domaćinstva, a ima ih petnaestak u ovoj ulici, muči već preko 50 godina. Asfalt će dodatno povećati kvalitet života i pre svega, olakšati kretanje.

Radovi na izgradnji dela ulice Đuke Dinić izvode se u dužini od skoro 75 metara, a odabrani izvođač je firma „Perica Jović, preduzetnik Ab kop“ iz Vlasotinca.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, Novice Nikolića, planiraju se radovi na postavljanju betonskih ivičnjaka i izradi kolovoza sa ugradnjom jednog sloja asfalta.

Iz budžeta grada Leskovca za ovu namenu izdvojen je 1,2 milion dinara. Rok za završetak radova je 30 dana.

Isto tako, zahvaljujući investicijama lokalne samouprave urađena je i rehabilitacija kolovoza u ulici Ivana Milutinovića, a u toku je i rekonstrukcija još jedne leskovačke ulice, Dimitrija Tucovića.