SportVesti

TAMIŠ PORAZIO LESKOVČANE

Rezultatom 83:74, košarkaši “Zdravlja” poraženi su na gostovanju u Pančevu, u duelu sa ekipom Tamiša. Primarni cilj leskovačkih košarkaša je opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, nakon izborenog plasmana u najviši rang prethodne sezone.

Utakmica 21. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije trebalo je da bude odigrana 31. januara. Međutim, odložena je zbog zdravstvenih problema košarkaša pančevačkog “Tamiša”.

Za razliku od prvog dela sezone, kada je Zdravlje u 6. kolu, na domaćem terenu nadjačalo Tamiš i to rezultatom 94 prema 81, sličan scenario se nije ponovio i u Pančevu.

Izjednačena borba vođena je skoro pa do kraja utakmice, ali Tamiš je u 36. minutu uspeo da ostvari prednost od čak 10 poena. Pančevačkom klubu, pobeda je ovog puta bila imperativ, jer im je od nje zavisio status prvoligaša.

Ekipa leskovačkog “Zdravlja” ima 12 pobeda i 12 poraza, odnosno 36 poena i trenutno zauzima 7. mesto na tabeli AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Nakon izborenog plasmana u najviši rang prethodne sezone, primarni cilj im je opstanak u ligi koji su matematički već ispunili.

Što se tiče kluba “Tamiš”, on se sa 9 pobeda i 15 poraza i prikupljena 33 boda nalazi na dvanaestoj poziciji.