DruštvoVesti

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ U POSETI JABČANIČKOM OKRUGU OBIŠLA HISAR

Jablanički okrug po rečima predsednica Vlade Republike Srbije Ane Brnabić prilikom posete Jablaničkom okrugu, zahvaljujući ulaganjima države taj deo naše zemlje dobija novo lice i razvija svoje velike turističke potencijale. Premijerka, koju su u Leskovcu dočekali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, započela je posetu obilaskom parka prirode i arheološkog lokaliteta Hisar.

Premijerka je kako je naglasila došla u Jablanički okrug da obiđe projekte u okviru proigrama Integralnog razvoja i vidi kako napreduju.
Brnabić je, kada je reč o Leskovcu, napomenula da je završena prva faza prilaza Hisaru i imobilijar, a sada se radi druga faza.
Takođe, kako je dodala, treba da završimo startap inovacioni centar u Leskovcu, koji će postati deo nacionalne inovacione infrastrukture u Srbiji, a radovi počinju u septembru.
Prema njenim rečima, u tom mesecu započinju i radovi na skladišno-distributivnom centru, kao centru Jablaničkog okruga za poljoprivredu.

Ona je, čestitajući građanima Leskovca na novom stadionu, podsetila na to da je 2011. godine stopa nezaposlenosti u Jablaničkom okrugu bila 31,7 odsto, a sada je jednocifrena i iznosi 9,8 odsto.

Inače kroz projekat lokalnog integralnog razvoja šest opština Jablaničkog okruga dobilo 10,8 miliona evra.