SportVesti

DUEL ZDRAVLJA I METALCA U SUBOTU

U okviru 26. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, leskovačko Zdravlje u subotu,  12. marta, dočekuje ekipu Metalca iz Valjeva. Utakmica će se odigrati u Sportsko – rekreativnom centru „Dubočica“ sa početkom od 17 sati. 

Na nedavnim gostovanjima, leskovački košarkaši pretrpeli su dva teška poraza od izuzetno jakih protivnika, Zlatibora i Tamiša, zbog čega jedva čekaju sledeću utakmicu u kojoj će igrati na sve ili ništa.

Ocenivši da Metalac iz Valjeva ima vrlo dobar sastav i iskusne igrače, košarkaš „Zdravlja“, Stefan Đorđević, ističe da će najveći izazov za Leskovčane u subotu biti Uroš Luković iz protivničkog tima, koji se jako dobro pokazao u skorašnjem duelu sa Novim Pazarom, ali da uprkos tome, kako naglašava, očekuje pobedu.

U prethodnom susretu Metalca i Zdravlja, sredinom novembra, u okviru jedanaestog kola prvenstva, ekipa iz Valjeva slavila je pobedu sa rezultatom 76:73.

Da li će se ista situacija ponoviti i na domaćem terenu,  u subotu u  17 sati, ostaje da se vidi.

Na današnjoj konferenciji za novinare, trener “Zdravlja”, Lazar Spasić, naglasio je da Metalac dolazi kako bi ponovo dobio utakmicu, ali da su leskovački košarkaši rešeni da im uzvrate za poraz u prvom delu sezone.

U ovom trenutku, Košarkaški klub “Zdravlje”  je na desetom mestu sa 37 poena. Leskovački košarkaši su u sklopu 25 odigranih kola, ostvarili 12 pobeda i 13 poraza.

Kada je u pitanju ekipa “Metalca”, ona, takođe, ima 37 bodova i isti broj ostvarenih pobeda i poraza i zauzima devetu poziciju na tabeli Košarkaške lige Srbije.