DruštvoVesti

REKONSTRUKCIJA BULEVARA NIKOLE PAŠIĆA GOTOVA DO KRAJA MAJA?

Nazire se kraj realizacije još jedne kapitalne investicije u Leskovcu. Prema rečima direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, Novice Nikolića, rekonstrukcija Bulevara Nikole Pašića, jedne od najfrekventnijih saobraćajnica, trebalo bi da bude završena krajem maja ili početkom juna.

Radovi na rekonstrukciji Bulevara Nikole Pašića, jedne od najfrekventnijih saobraćajnica u Leskovcu, počeli su krajem aprila prošle godine. S obzirom na to da se tokom obavljanja radova javila potreba za dodatnim poslovima, predviđen rok za završetak od 150 dana je probijen i kako je istakao direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić, ovo prekoračenje je bilo izvesno.

Uporedo sa proširenjem kolovoza, rečeno je na konferenciji za novinare, izvode se i radovi na telekomunikacionim instalacijama, zatim na elektroenergetskoj mreži i uličnom osvetljenju sa ugradnjom LED svetiljki.

Kada ovaj zahtevan projekat bude završen, Leskovac će dobiti modernu saobraćajnicu u dužini od skoro 940 metara, sa četiri kolovozne trake, biciklističkom stazom i trotoarima sa obe strane.

Prema Nikolićevim rečima, naknadni radovi doprineće tome, da celokupan projekat, koji je u početku iznosio oko 270 miliona dinara, bude skuplji za još 50 miliona.

Rekonstrukciju jedne od najfrekventnijih saobraćajnica i obilaznice koja Leskovac povezuje sa okolnim opštinama, finansira Javno preduzeće Putevi Srbije, a izabrani izvođač radova je firma “Srbijaautoput”.