SportVesti

LESKOVAČKO „ZDRAVLJE“ IZGUBILO OD „METALCA“

Rezultatom 88:79, leskovačko Zdravlje, u okviru 26. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, poraženo je na domaćem terenu od strane valjevskog Metalca.

Scenario iz Pančeva i Čajetine je ponovljen i u Leskovcu. Košarkaši “Zdravlja” su nažalost i proteklog vikenda nastavili seriju poraza i nisu uspeli da odbrane domaći teren. Ekipa Metalca iz Valjeva nadjačala ih je rezultatom 88 prema 79 i ovom prilikom pokazala da je jedan od fizički dominantnijih timova u ligi.

Predviđanja trenera “Zdravlja”, Lazara Spasića su bila tačna. Najveći izazov za Leskovčane, kako je Spasić i istakao, bio je upravo Uroš Luković koji je postigao 17 poena.

Pre ove utakmice, Zdravlje i Metalac imali su isti skor, odnosno 12 ostvarenih pobeda i 13 poraza i zauzimali su 10 i 9 poziciju na tabeli. Međutim, valjevska ekipa sada ima jedan bod više, tačnije 39, i nalazi se na sedmom mestu, za razliku od Leskovčana koji su sa 38 bodova zadržali istu poziciju.

U sledećem, 27. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, leskovačko Zdravlje gostuje u Beogradu, gde će odmeriti snage sa ekipom Slodesa.