DruštvoVesti

JOŠ 136 BEBA DOBILO AUTO-SEDIŠTA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predstavnici lokalne samouprave uručili su danas auto-sedišta roditeljima, čija su deca rođena tokom prva dva meseca ove godine. Ovom prilikom, 136 beba dobilo je auto-sedišta.

Jedna od novina u populacionoj politici grada Leskovca od prošle godine je obezbeđivanje auto- sedišta za decu rođenu u 2021. na teritoriji grada, a ova akcija nastavljena je i ove godine.

Danijela Zdravković, majka jednomesečnog dečaka Alekseja, obrativši se prisutnima danas, istakla je veliki značaj podrške koju grad Leskovac pruža roditeljima na ovom području. 

Kako bi svako novorođenče dobilo auto-sedište, iz budžeta lokalne samouprave, za ovu jednokratnu pomoć porodiljama, isplaniran je iznos od 12 miliona dinara, a projektovan broj sedišta za 2022. godinu je 1.100.

Podele se organizuju na svaka dva meseca u sali leskovačkog Narodnog pozorišta i do sada je uručeno ukupno 661 sedište.

Naglasivši da će lokalna samouprava nastaviti da pruža kontinuiranu podršku svim građanima, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović dodao je da mladi i deca predstavljaju temelj na kojima se gradi sigurna budućnost, te da grad u saradnji sa roditeljima nastoji da obezbedi sve neophodne uslove za odrastanje novih generacija.

S tim u vezi je i paket mera populacione politike koji se iz godine u godinu povećava.

Roditelji koji nisu prisustvovali današnjoj svečanosti, sedišta mogu da preuzmu na portirnici u ulici Pana Đukića broj 9.