DruštvoVesti

SIMULACIJA ČEONOG SUDARA I PREVRTANJA VOZILA U LESKOVCU

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja i u okviru ovonedeljne akcije pojačane kontrole saobraćaja, u centru grada Leskovca održana je simulacija čeonog sudara i prevrtanja vozila, koja je izazvala veliko interesovanje građana.

Agencija za bezbednost saobraćaja do kraja ove sedmice sprovodi akciju pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na korišćenje sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima. Tim povodom, u Leskovcu je danas održana simulacija čeonog sudara i prevrtanja vozila.

Zainteresovani građani bili su u prilici da u potpuno bezbednim i kontrolisanim uslovima osete efekat sigurnosnog pojasa u slučaju saobraćajne nezgode.

Ovom prilikom, građanima je objašnjeno kakve posledice nastaju ukoliko dođe do sudara i pod uslovom da pojas nije vezan, koji u takvim situacijama može da spasi život.

Podršku ovoj akciji dala je i lokalna samouprava grada Leskovca, koja je učestvovala u organizaciji promovisanja efekata sigurnosnog pojasa i to kroz simulaciju čeonog sudara – simulator kosa ravan, i prevrtanja vozila – simulator Ražanj.

U okviru ove kampanje, akcenat je stavljen na mlade učesnike u saobraćaju koji često prenebregavaju važnost sigurnosnog pojasa koji, po svemu sudeći, predstavlja najbolji sistem pasivne zaštite vozača i putnika ukoliko dođe do saobraćajne nezgode.