DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE USVOJILO IZVEŠTAJ O REALIZACIJI KAPITALNIH INVESTICIJA U 2021. GODINI

Gradsko veće je danas jednoglasno usvojilo Izveštaj za prošlu godinu o realizaciji programa kapitalnih investicija grada Leskovca od 2019 do 2021. godine, kao i plan implementacije projekata za tekuću godinu.

U okviru kapitalnih investicija grada Leskovca od 2019 do 2021 godine nalazi se i Jedinica za implementaciju projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu i proširenje kanalizacione mreže, odnosno izgradnja linije mulja. Ukupna finansijska i fizička realizacija ovog projekta je preko 90 odsto. Takođe, u procesu realizacije je i ORIO projekat ili proširenje kanalizacione mreže u 16 naseljenih mesta, za šta će biti izdvojeno preko 920 miliona dinara, kaoi i izgradnja stadiona u Leskovcu.

U 2022. godini, od kapitalnih investicija biće realizovana rekonstrukcija kotlarnice u naselju Dubočica, i dela toplovoda.

Na današnjoj sednici Gradskog veća data je saglasnost i na predlog rešenja kojim se daje u zakup građevinsko zemljište u Guberevcu, a koje je u javnoj svojini grada  Leskovca u korist preduzeća „Porr Werner Weber deponija dva“.

Gradsko veće je na 52. sednici, između ostalog,  usvojilo i rešenje o obrazovanju tehničke komisije za ocenu studije o proceni uticaja na životnu sredin