DruštvoVesti

PROMOCIJA TAKMIČENJA „NAJBOLJA TEHNOLOŠKA INOVACIJA 2022“ U LESKOVCU

Na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, u prisustvu gradonačelnika, Gorana Cvetanovića i direktora leskovačke Regionalne privredne komore, Gorana Jovića, održana je danas promocija nacionalnog takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji i Republici Srpskoj za 2022. godinu promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja, tako što učesnicima daje edukativnu i finansijsku podršku.
Imajući u vidu da je prvi put organizovano 2002. godine, u proteklih 17 godina, više od deset hiljada takmičara je učestvovalo, a broj pripremljenih biznis planova u okviru ovog takmičenja je 1.253.
Svi zainteresovani stanovnici Srbije, nezavisno od toga gde žive, kakvog su obrazovanja ili starosti mogu da naprave tim koji će stati iza određene inovacije u vidu nekog proizvoda ili usluge, koji se mogu naći na tržištu. Imaju pravo da konkurišu u kategoriji realizovane inovacije do 5. maja.

Današnjoj promociji takmičenja na Tehnološkom fakultutu u Leskovcu, podršku su dali i gradonačelnik, Goran Cvetanović i direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog okruga, Goran Jović. Inače, Privredna komora Srbije jedan je od dugogodišnjih partnera na ovom projektu.

Srednjoškolci i studenti mogu da naprave svoje timove okupljene oko određene inovativne ideje, koja bi u perspektivi imala tržišni potencijal. Rok za prijavu u kategoriji inovativne ideje srednjoškolaca i studenata bio je 15. mart i prema rečima profesora Dragana Povrenovića, na ovaj konkurs se prijavila Trgovinsko-ugostiteljska škola iz Leskovca sa projektom “Hodajuća kantina” koji podrazumeva zdravu užinu u školskom dvorištu.
Od ove godine, uvedena je još jedna kategorija „inovativno selo“, koja obuhvata pružanje stručne pomoći u cilju održivog razvoja sela.