DruštvoVesti

USKRŠNJA IZLOŽBA OKRUŽNE ORGANIZACIJE SLEPIH I SLABOVIDIH

Uoči predstojećih praznika, leskovačka Okružna organizacija slepih i slabovidih priredila je danas u centru grada tradicionalnu prodajnu izložbu uskršnjih rukotvorina.

Aktivnosti ove organizacije koje su u prethodnom periodu, zbog epidemije, u velikoj meri redukovane, imaju za cilj da slepe i slabovide osobe što više uključe u društveni život, ali i da unaprede njihov položaj.

U okviru Aktiva žena Okružne organizacije slepih i slabovidih u Leskovcu i povodom predstojećih praznika, održane su kreativne radionice na kojima su članice pravile predmete u skladu sa uskršnjom tematikom.

Radionice su se prema rečima Gorice Stefanović, predsednice Aktiva žena, pokazale i te kako uspešnim i zanimljivim, ali i pre svega korisnim za članice ove organizacije, i njih je, baš kao i ranijih godina finansijski podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izložbu uskršnjih rukotvorina, ispred Šop-Đokićeve kuće u centru grada, svi zainteresovani mogu da pogledaju do 21. aprila.

Inače, Okružna organizacija slepih i slabovidih u Leskovcu, koja u ovom trenutku broji više od 250 članova, jedno je od najstarijih udruženja na području grada. 2019. godine proslavila je 70 godina postojanja.