DruštvoVesti

ŠEST DECENIJA HEMIJSKO-TEHNOLOŠKE ŠKOLE U LESKOVCU

Svečanom akademijiom u leskovačkom Kulturnom centru je danas Hemijsko-tehnološka škola ,,Božidar Đorđević-Kukar” obeležila šest decenija uspešnog rada i postojanja.

Obeležavanje jubileja započelo je  početkom ove nedelje sportskim danom,   Pikado kvizom, kao i Danom  otvorenih vrata pod nazivom Dan hemije i tehnologije. Zatim je  u školi održana revija frizura , literarni i likovni konkurs, a danas je obeležavanje jubileja  završeno  Svečanom  akademijom u Leskovačkom kulturnom centru kojoj su prisustvovale brojne zvanice, saradnici i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.

Od 1962.godine kada je formirana ova obrazovna ustanova je tokom šest decenija  postojanja i rada potvrdila je svoj kvalitet školovanjem učenika najpre za potrebe hemijske i farmaceutske industrije, a nakon toga i uvođenjem brojnih obrazovnih profila koji su išli uz korak sa potrebama tržišta rada. Saradnja sa lokalnom samopravom grada Leskovca i njena pomoć su od velikog značaja za funkcionisanje HTŠ.

Đaci ove škole pored hemijskog ili tehnološkog , završavali su i medicinski fakultet, kao i brojne visokoobrazovne ustanove iz oblasti društvenih nauka, na rukovodećim su položajima u brojnim firmama, ustanovama,  a ima i akademika poput profesora Vlade Veljkovića, ali je najveći uspeh da su dobri ljudi.

U ime lokalne samouprave jubilej je čestitala PR gradonačelnika Aleksandra Stojanović, i sama bivša učenica škole.

Ovom su prilikom uručene zahvalnice za uspešnu saradnju gradu Leskovcu, brojnim firmama sa kojima sarađuje HTŠ poput Zdravlja odakle je sve i krenulo,  medijskim kućama, kao i Tehnološkom fakultetu u čije ime se zahvalio dekan Dragiša Savić.

HTŠ u Leskovcu pohađa oko  350 učenika , koji su osvojili brojne nagrade na takmičenjima uz podršku svojih profesora.