DruštvoVesti

POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI PUTA KA VUČJU

Deonica između Hemijsko – tehnološke škole „Božidar Đorđević Kukar“ i sela Strojkovce, duga 9 kilometara, predmet je radova koji su počeli danas u okviru prve faze rekonstrukcije puta ka Vučju, vredne 282 miliona dinara. Rok za završetak radova je jul iduće godine.

U okviru prve faze rekonstrukcije jednog od najfrekventnijih puteva na teritoriji grada Leskovca, počelo se sa izvođenjem radova na demontaži trotoarskih površina i zameni ivičnjaka i to od Hemijsko tehnološke škole „Božidar Đorđević Kukar“ do Sportsko -rekreativnog centra „Dubočica“.

U ime stanovnika Mesne zajednice Veternica, obratio se Dragan Stojiljković koji je istakao da će rekonstrukcija trotoara kao početni korak ovog projekta direktno poboljšati kvalitet života građana.

Radovi na rekonstrukciji puta ka Vučju, pre svega, na deonici od Sportsko – rekreativnog centra „Dubočica“  do sela Strojkovce, prema rečima direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, Novice Nikolića, podrazumevaju kako skidanje kamene kocke, tako i proširenje kolovoza sa pet na šest metara.

Pomenute radove obišao je danas gradonačelnik, Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom naglasio da će Leskovac dobiti još jednu savremenu saobraćajnicu sa kvalitetnim kolovozom i bezbednim trotoarima.

Kada je u pitanju izgradnja puta ka Vučju u dužini od 12 kilometara, Republika Srbija će u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Leskovca uložiti više od 5 miliona evra.