DruštvoVesti

OBUKA ČLANOVA OKRUŽNE ORGANIZACIJE SLEPIH I SLABOVIDIH ZA SAMOSTALNO KRETANJE

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i grad Leskovac ove godine finansiraju projekat Okružne organizacije slepih i slabovidih, a koji se tiče obuke članova za samostalno kretanje i prostornu orijentaciju. Početak realizacije projekta očekuje se juna meseca.

Okružna organizacija slepih i slabovidih u Leskovcu već duže vreme pokušava da realizuje ovaj projekat koji je od velikog značaja za članove ovog udruženja. Međutim, usled nedostatka stručnih kadrova, ali i finansijskih sredstava, do sada nije postojala mogućnost za njegovo sprovođenje, istakla je na konferenciji za novinare sekretarka organizacije, Miroslava Vukojević.

Obuka članova za samostalno kretanje i prostornu orijentaciju je vrlo zahtevna i njena realizacija trebalo bi da krene juna meseca ove godine i trajaće sve do kraja avgusta.

Takođe, preko konkursa za organizovanje sprovođenja javnih radova u 2022. godini Nacionalne službe za zapošljavanje, biće angažovani nezaposleni članovi Okružne organizacije slepih i slabovidih na period od četiri meseca.

Prema rečima Miroslave Vukojević, očekuju i pozitivan odgovor na konkurs kod Ministarstva pravde, u okviru kojeg su podneli zahtev za realizaciju projekta „Adaptacija leskovačkog Centra za socijalni rad“.

Grad Leskovac iz godine u godinu, preko konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite, finansijski podržava Okružnu organizaciju slepih i slabovidih, koja u ovom trenutku broji više od 250 članova. Inače, ovo je jedno od najstarijih udruženja na području grada. 2019. godine proslavilo je 70 godina postojanja.