DruštvoVesti

NEMA ,,ZIME“ ZA LETOVANJA

Interesovanje za letovanje ove godine je veliko i uprkos povećanju cena boravka na moru, kao i prevoza, mnogi su već rezervisali svoje mesto na plaži ovog leta.

Prodaja aranžmana je lepo počela u januaru za Grčku, naročito zbog velikih popusta na cenu, dok je u februaru najveće interesovanje bilo za Tursku.

Nakon toga je usledilo zatišje nakon  početka rata u Ukrajini od jedno tri  nedelje, da bi naši sugrađani shvatili da im treba letnji odmor.   

Cene su sada više  u Egiptu, Tuskoj, ali i u Grčkoj, mada turističke agencije omogućavaju plaćanje u ratama do decembra ove godine. Interesovanja ima, ali plate juga Srbije ne mogu da isprate želju naših ljudi da letovanje provedu na moru. Evudentno je da je oslabilo interesovanja za Albaniju.

Situacija je ove godine mnogo bolja kada je o turizmu reč, tražiće se mesto više u sezoni, naročito kada se vidi kakva će biti politička situacija i kada mogu da se koriste godišnji odmori, smatraju turistički radnici.

Kada je reč o zamenskim vaučerima polovina korisnika ih je već iskoristila, mnogi će ovog leta, a oni koji to ne učine mogu da očekuju povraćaj novca početkom naredne godine.