DruštvoVesti

SKUPŠTINA GRADA ZASEDA DANAS I SUTRA

Skupština grada Leskovca usvojila je na današnjoj sednici između ostalog prvi predlog izmena i dopuna plana nabavki za ovu godinu kao i Lokalni plan upravljanja  otpadom  za period od 2021 do 2030.godine.  

Izmenom plana javnih nabavki za ovu  2022.godinu na osnovu ugovora  o korišćenju sredstava  za uspostavljanje  jedinstvenog  upravnog mesta  između Ministarstva za državnu upravu  i lokalnu samoupravu i grada od 10.marta  po kome ovo ministarstvo učestvuje sa 6 miliona, a grad Leskovac sa 600 hiljada dinara za realizaciju projektinih aktivnosti je predviđeno  skoro 3,5 miliona za građevinske radove na adaptaciji  prostora jedinstvenog biračkog mesta, 2 miliona 750 hiljada dinara za nabavku računarske opreme i redomata, kao i 360 hiljada dinara ta nabavku idejnog rešenja prostornog i funkcionalnog unapređenja .

Predviđena su takođe i sredstva od preko 442 hiljade dinara za rekonstrukciju i dogradnju sa spoljašnjim uređenjem Osnovne škole ,,Aca Sinadinović” u Predejanu i rekonstrukciju i dogradnju Dečjeg dispanzera sa 595 miliona dinara.

Skupština je usvojila predlog odluke o donošenju  plana detaljne regulacije za zapadni deo naselja ,,Slavko Zlatanović” u Leskovcu i plana detaljne regulacije 2 u okviru PGR Centar-zapad.

Odbornici su se saglasili sa predlogom odluke o usvajanju Lokalnog plana upravljanja otpadom na teritoriji grada Leskovca za period od 2021.do 2030. godine  sa izveštajem o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu.

Upravo je ova tema  izazvala negodovanje odbornika GG Za Leskovac zajedno Nebojše Cakića koji je izrazio sumnju da se na teritoriji grada odlaže opasan otpad.

Skupština je usvojila  i programe za ovu i srednjoročni program za period od 2022.do 2025.godine uređivanja građevinskog zemljišta.

U izveštaju o radu Gradske uparave grada Leskovca tokom prošle godine je istaknuto da je prošla u znaku borbe protiv korona virusa i zaštite ljudi, a gradonačelnik Goran Cvetanović je podsetio odbornike i javnost na rezultate rada.

Usvojen su tromesečni izveštaji poslednji kvartal prošle  i prvi ove godine rada javnih  i javno-komunalnih preduzeća.

U 2021. godini, Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja“ je izuzetno pozitivno poslovalo i to bez subvencija grada Leskovca.

Zahvaljujući dobroj organizaciji poslovanja i uprkos još uvek aktuelnoj epidemijskoj situaciji i manjku stručne radne snage, ovo javno preduzeće zabeležilo je još jednu uspešnu godinu.