ZAVRŠENA DEBLOKADA MESNIH ZAJEDNICA NA TERITORIJI GRADA LESKOVCA

Nakon uplate mesnim zajednicama Bratmilovce i Mrštane u ukupnom iznosu od 4.151.097 dinara (2.381173 dinara namenjenih za Bratmilovce i 1.769.924 dinara za Mrštane) završena je isplata sredstava namenjenih za deblokiranje računa mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca.
Podsetimo, računi 33 leskovačke mesne zajednice bili su u dugogodišnjoj blokadi zbog dugovanja za električnu energiju i za druge komunale usluge, a koja datiraju iz vremena kada je odgovornost za rukovođenje gradom pripadala drugim političkim opcijama, odnosno od pre 2012. godine.
Pored većih izdvajanja za ove osnovne ćelije društva i lokalnog organizovanja u iznosu od 253,3 miliona dinara od 2013. do 2022. godine i 44 miliona u tekućoj godini, rukovodstvo grada je, na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovićem, obezbedilo dodatna sredstva u iznosu od 65 miliona dinara za deblokiranje računa mesnih zajednica čije je funkcionisanje zbog takve situacije bilo otežano.
Isplata je započeta u januaru 2022. godine i završena je danas.
Nadležni u lokalnoj samoupravi grada Leskovca upućuju apel odgovornima u savetima mesnih zajednica da ubuduće domaćinski i odgovorno raspolažu sredstvima kako se situacija sa blokadom ne bi ponovila.