DruštvoVesti

ODRŽANO SAVETOVANJE O BEZBEDNOSTI NA RADU

U organizaciji Akademije strukovnih studija Južna Srbija, Odseka za tehnološko umetničke studije Leskovac održano je savetovanje na temu „Unapređenje sistema bezbednosti i zdravlja na radu“ sa pokaznom vežbom i počeo Dan otvorenih vrata.

U ovu veoma značajnu temu o propisima, ulozi i značaju lica za bezbednost i zdravlje na radu i samom značaju inspekcije rada, uvela je rukovodilac Odseka Emilija Đikić Jovanović i predstavnica Akademije Danijela Stojadinović koja je istakla njen značaj.

Cilj predavanja na temu „Uloga i nadležnost inspekcije rada“, ,,Uloga i značaj lica bednost i zdravlje na radu“ i „Primena propisa iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u praksi“ je bio sem upoznavanja sa značajem ovih tema i da se unaprede kompetencije studenata, upoznaju gosti maturanti sa potencijalima studiranja na studijskim programima Odseka i razmena iskustava sa kolegama iz firmi iz okruženja.

Na ovaj način po rečima Milice Kitanović-Ljujić, šefa Odseka inspekcije rada za Jablanički upravni okrug može se pričati o savetodavnoj ulozi inspekcije rada i o preventive.

U dvorištu Odseka za tehnološko umetničke studije Leskovac Akademije strukovnih studija Južna Srbija održan je prikaz opreme i pokazno gašenje požara koje su izveli pripadnici Vatrogasno – spasilačke brigade . Gosti iz javnog i privatnog sektora sa polja bili su predstavnici Inspekcije rada i zaštite na radu RS, Jablanički okrug, Institut VIP Centar d.o.o. Leskovac i JKP Toplana Leskovac
Odsek za tehnološko umetničke studije Leskovac Akademije strukovnih studija Južna Srbija ovim predavanjem je predstavio deo Dana otvorenih vrata za maturante, na koji su pozvani učenici srednjih škola, koji će imati priliku da se bliže upoznaju sa načinom rada i uslovima studiranja na Odseku.