DruštvoVesti

U OKVIRU „LETNJE ŠKOLE 2022“ ODRŽANA RADIONICA LESKOVAČKE ŠKOLE STRIPA

Predavači leskovačke Škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“, uzeli su danas učešće u okviru ovogodišnje Letnje škole, koju organizuje Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju. Tokom radionice, koja je bila namenjena zainteresovanima od 9 do 15 godina, predstavljen je način izrade strip kaiša.

Deca uzrasta od 9 do 15 godina, imali su priliku da učestvuju u radionici Leskovačke škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“, koju su vodili predavači Marko Serafimović i Darko Nikolić.

Mladi polaznici su, pre svega, stekli uvid u način izrade strip-kaiša, odnosno najkraće forme crtanja stripa. Veliki broj njih bio je zainteresovan za uspešno savladavanje takozvane „devete umetnosti“, koja im, kako ističu, pomaže u razvijanju kreativnosti.

Pored toga, što podstiče čitalačke navike, strip omogućava, prvenstveno, izražavanje putem crtanja. Ovo je svojevrsna umetnička forma, koja ima ogroman potencijal, a samo jedan njegov deo predstavljen je u toku današnje radionice.

Radionicom Leskovačke škole stripa, završena je prva nedelja Letnje škole 2022, u organizaciji Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju. Prema rečima Anđele Kostić-Minić, direktorke ove ustanove, za sada vlada veliko interesovanje među leskovačkim mališanima, koji su željni znanja, a u radionicama učestvuju i deca koja nisu iz našeg grada.

Predviđeno je da, ovogodišnja Letnja škola, traje do 19. avgusta, a sledeća aktivnost, pod nazivom „Igra za najmlađe“, koja je, inače, namenjena deci od 4 do 6 godina, biće održana u utorak 9. avgusta.