DruštvoVesti

URUČENO 13 UGOVORA ASB-a

13 ugovora u okviru projekta „Stabilizacija i prevencija sukoba kroz promociju zapošljavanja i bolje socijalne usluge za ugrožene grupe na Zapadnom Balkanu“, koji finansira nemačko Ministarstvo spoljnih poslova i lokalna samouprava grada Leskovca uručeno je danas krajnjim korisnicima u svečanoj sali grada Leskovca.
„Drago mi je što smo ponovo u Leskovcu, ovde se već osećamo domaćim” poručio je Gordan Velev, direktor Kancelarije ASB za Srbiju.
Marina Mišić i Ivana Stojanović su naglasile koliko njima i njihovim porodicama znači pomoć grada i organizacije ASB.
„Ukupna vrednost finansijske podrške obuhvaćene projektom iznosi 32.500 evra, u okviru kojih Grad Leskovac učestvuje sa 6.500 evra. Projektom je predviđena jednokratna i bespovratna pomoć u vidu ekonomskih grantova o donaciji opreme kao što su: plastenici, oprema za pčelarstvo, tresači za voće, motokultivator sa frezom i slično…” kazala je član Gadskog veća Aleksandra Pavlović.

Grad Leskovac ima uspešnu saradnju sa ASB-om koja je vrlo produktivna i plodonosna. Započeta je 2021. godine i od tada, za tri godine korisnicima je donirana oprema u vrednosti od 90.600 evra, od toga grad Leskovac je učestvovao sa 17.000 evra.