DruštvoVesti

ZA SADA SE NE RAZMATRA OTVARANJE KOVID BOLNICE U LESKOVCU

Dolaskom leta, došao je i novi talas virusa korona. Broj zaraženih u Leskovcu, ali i u čitavom Jablaničkom okrugu, značajno je porastao u poslednjih nedelju dana. Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje, u poslednja 24 časa, od 303 rezultata, 92 su sa pozitivnim nalazom.

I pored iznenadnog povećanja broja zaraženih virusom korona na teritoriji Jablaničkog okruga, sreća u nesreći je da veliki broj pacijenata uglavnom ima blažu kliničku sliku, odnosno da u kovid ambulantu dolaze sa simptomima, kao što su kašalj i opšta malaksalost, izjavio je Časlav Nedeljković, zamenik direktora leskovačkog Doma zdravlja.

Međutim, prema njegovim rečima, u ovom trenutku, ne može se predvideti, u kom pravcu će se situacija razvijati.

Kada je reč o dečjoj kovid ambulanti, koja je uspostavljena početkom tekuće godine u sklopu Dečjeg dispanzera, u izjavi za našu televiziju, doktor Nedeljković je potvrdio da ona i dalje funkcioniše, te da će, po svemu sudeći, tako biti i ubuduće.

Kao posebno zabrinjavajući podatak, naš sagovornik navodi broj zaražene dece, koji je, u proteklih nedelju dana, u konstatntnom porastu.

U Ministarstvu zdravlja doneta je odluka da će se zbrinjavanje kovid pacijenata vršiti na infektivnim odeljenjima opštih bolnica. Ovo je ponovio i doktor Nedeljković i pri tom istakao da će otvaranje kovid bolnice u Leskovcu zavisiti od daljeg razvoja situacije.

Inače, Dom zdravlja u Leskovcu nedavno je saopštio, da je usled povećanja broja obolelih, radno vreme kovid ambulante produženo do 22 sata.