PolitikaVesti

ANA BRNABIĆ, KANDIDATKINJA ZA PREDSEDNICU VLADE SRBIJE

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, saopštio je danas da je zvanični kandidat za predsednika buduće Vlade Srbije, Ana Brnabić, dok je za potpredsednike Vlade, predložio Sinišu Malog i Miloša Vučevića.

Predlažem Narodnoj skupštini Republike Srbije Anu Brnabić kao kandidata za predsednika Vlade. Ta odluka stupa na snagu na dan objavljivanja u Službenom glasniku, objasnio je Vučić.
On je, u obraćanju javnosti, povodom izbora mandatara, rekao da je, u skladu sa Ustavom, nakon što je saslušao mišljenja predstavnika izbornih lista, doneo odluku o predlogu kandidata za predsednika Vlade.
Navodeći da je odluka bila komplikovana i složena, Vučić je dodao da će sva tri kandidata za ovo mesto, među kojima su bili Ana Brnabić, Siniša Mali i Miloš Vučević, biti važni članovi Vlade.

Između ostalog, istakao je Ana Brnabić neće biti četiri godine predsednica Vlade. Njen mandat trajaće kraće, jer će doći do promena u 2024. godini.
Kada je u pitanju predsednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, Vučić je naglasio da će imati veoma značajnu ulogu, u okviru državnog aparata.
Zaključivši da bi nova Vlada Srbije trebalo da bude formirana u narednih 20 dana, predsednik Vučić je ponovio da će u njoj biti mnogo promena.
Na današnjoj konferenciji za novinare, predsednik Republike je izjavio i da se odlaže Europrajd, koji je trebalo da se održi u septembru. Kao razlog, naveo je krizu na Kosovu i Metohiji, koja, kako je ocenio, neće prestati do 30. oktobra.