DruštvoVesti

GRAD LESKOVAC RASPISAO JAVNI POZIV ZA SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE SANACIJE

Odlukom Gradskog veća, raspisan je Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada, koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na području grada Leskovca za 2022. godinu.

Pomenuti javni poziv obuhvata sledeće mere energetske efikasnosti: zamenu spoljnih prozora i vrata, kao i drugih transparentnih elemenata, zatim nabavku i instalaciju kotlova na prirodni gas ili biomasu, kao što su drvni pelet ili briket i to za porodične kuće i stanove, onda zamenu postojećeg grejača prostora efikasnijim za stambene zgrade i na kraju ugradnju nove cevne mreže, grejnih tela radijatora i pratećeg pribora ili toplotnih pumpi.

Prema rečima Jelene Stanković, članice Gradskog veća i predsenice Komisije za realizaciju mera energetske sanacije, doneta je odluka i o izboru direktnih korisnika, odnosno privrednih subjekata u sprovođenju pomenutih mera.

Od bitnih napomena, treba naglasiti da će Grad Leskovac vršiti prenos sredstava isključivo privrednim subjektima, to jest, izvođačima radova, a ne domaćinstvima ili stambenim zajednicama i to nakon završetka realizacije određene mere.

Rok za podnošenje prijava je 20 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici grada.

Dodatne informacije u vezi Javnog konkursa mogu se dobiti putem mejla: drustvene.delatnosti@gradleskovac.org.