DruštvoVesti

KOMPANIJA „PUREBERRY“ ŠIRI SVOJE ZASADE NA PODRUČJU GRADA LESKOVCA

Kompanija „Pureberry“, veliki proizvođač i distributer jagodičastog voća i povrća, sa brojnim zasadima na različitim lokacijama, u selu Bogojevcu zakupljuje 5 hektara poljoprivrednog zemljišta i na njemu uzgaja jagode, a u planu je i proširivanje zasada za još 5 hektara za gajenje ribizle. Zasade ove kompanije, obišli su i predstavnici grada Leskovca.

Predstavnici lokalne samouprave, među kojima je bio i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, obišli su zasad jagodičastog voća Kompanije “Pureberry”, koje se nalazi Bogojevcu, u neposrednoj blizini Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
Ova kompanija, prema rečima Žarka Bogatinovića, člana Gradskog veća, trenutno zapošljava oko dvadeset radnika, sa područja grada Leskovca, i za sada je, njena proizvodnja, uspešno plasirana na zahtevna inostrana tržišta. U domaćoj prodaji, proizvodi se mogu pronaći u velikim marketima.

Naglasivši da je “Pureberry” veliki proizvođač i distributer jagodičastog voća i povrća, sa brojnim zasadima na različitim lokacijama širom Srbije, Bogatinović je dodao da, što se tiče teritorije grada Leskovca, samo u Bogojevcu, zakupljuje pet hektara poljoprivrednog zemljišta.
Takođe, prema njegovim saznanjima, planiraju i proširenje zasada za još pet hektara, ali za gajenje ribizle.
Namera ove firme je da se ubuduće posveti proizvodnji organskog voća, koje, nije u velikoj meri zastupljeno u našoj zemlji.

Kako je istaknuto ovom prilikom, Kompanija Pureberry primer je dobre prakse u oblasti poljoprivredne proizvodnje i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, u narednom periodu, će se sastati sa njenim predstavnicima i dogovoriti oblike buduće saradnje.