PrivredaVesti

ODRŽANI DANI VIŠNJE

Tradicionalna manifestacija Dani višnje u cilju promocije gajenja ove kulture danas je održana u Radonjici.
Reč je o šestoj po redu manifestaciji ,,Dani višnje” koja je postala tradicionalna, a po ovom voću je selo u kome se održava prepoznatljivo.
„Naša Radonjica, kao istaknuti proizvođač višanja dobila je priliku da treću godinu zaredom organizuje ovu manifestaciju, zato se nadamo da ćemo opravdati dato nam poverenje i ponovo biti domaćini Dana višnje“, kazao je Goran Ristić u ime stanovnika ove mesne zajednice.
Grad Leskovac svake godine ulaže značajna sredstva u oblast poljoprvrede sa tendencijom povećanja, a ove je godine iz gradske kase opredeljeno čak 108 miliona dinara i trudićemo se da iz godine u godinu ta izdvajanja uvećavamo, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović dodajući da je sa 216,5 miliona dinara podržano 6300 poljoprivrednih proizvođača.
Održano je i već tradicionalno takmičenje u brzom otkoštavanju višnje, na kome je pobedila Slavica Kocić, dok je nagrada za najbolju višnju pripala Lazaru Mišiću, za najveću površinu pod višnjom Bojanu Tončiću, dok je kao najmlađi proizvođač nagrađen je Nikola Mihajlović
Održano je i predavanje PSSS Leskovac na temu gajenja višnje , a priređen je i prigodan program. Svi posetioci su mogli da uživaju i u specijalitetima od ovog voća koje su pripremile vredne domaćice.