KulturaVesti

VASIL HADŽIMANOV BEND UVELIČAO OVOGODIŠNJI DRUM DUM FEST

U Narodnom pozorištu u Leskovcu, proteklog vikenda, održan je 11. po redu Drum Dum Fest, jedinstveni festival ove vrste na Balkanu, na kojem su svoje umeće, između ostalih, pokazali i mladi bubnjari iz Škole bubnjeva “Goran Trajković – Trša”. Kruna festivalske večeri, bio je nastup benda Vasila Hadžimanova, sa Viktorom Filipovskim na bubnjevima i Bojanom Ivkovićem na perkusijama.

Jedanaesti po redu Drum dum fest, u leskovačkom Narodnom pozorištu, i ovoga puta, otvoren je nastupom najmlađih bubnjara, kroz program DDF Kids, nakon čega su nastupili čuveni Igor i Peđa Velikov.
U okviru ove manifestacije, ovogodišnja “Nagrada za životno delo” dodeljena je legendarnom bubnjaru grupe Smak – Slobodanu Stojanoviću Kepi, za izuzetan doprinos razvoju muzučke umetnosti i promociji bubnjeva i njihovog značaja u svetu muzike.
Publici u Narodnom pozorištu prikazan je snimak uručenja nagrade i kratak razgovor sa njim.
Fantastično bubnjarsko veče zaokruženo je nastupom benda Vasila Hadžimanova, koji je pred leskovačkom publikom predstavio neke od pesama sa svog novog, osmog po redu, studijskog albuma.
Ovogodišnji Drum Dum Fest, ispred lokalne samouprave grada Leskovca, otvorila je Sanja Milošević, članica Gradskog veća grada Leskovca.
Celodnevni program festivala počeo je tradicionalnim defielom bubnjara, na centralnom gradskom trgu, kao i bubnjarskom radionicom sa mladim muzičarem Đorđem Hartlom, kojeg se publika seća kao prvog pobednika DDF Teens-a, i njegovim bendom „Coffee shop kollektiv“.