PrivredaVesti

NOVI TURSKI INVESTITOR U GRADU

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor kompanije Erenli d.o.o. Leskovac Fikret Ajnibal su danas potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji na realizaciji investicionog projekta. Time je Leskovac korak bliže do otvaranja još jedne strane kompanije sa kojom se pregovori vode od početka godine.
Turska kompanija ,,ERENLI“ koja se od 1959. godine bavi proizvodnjom sistema za cirkulaciju tečnosti za automobilsku industriju je pre mesec dana otvorila organak u našem gradu. Plan je da se na lokaciji Zelena zona izgradi novi proizvodni objekat na 7 hektara gde će raditi 338 radnika. Ovaj investicioni projekat vredi 16,6 miliona evra.
Stručne služne i nadležna odeljenja od dana odluke investitora da svoj kapital uloži u fabriku u Leskovcu stoje na raspolaganju predstavnicima kompanije Erenli. Tokom višemesečnih pregovora lokalna samouprava grada Leskovca sve administrativne procedure sprovodi u propisanim rokovima kako bi investicija bila realizovana na što brži i efikasniji način, a sve u dogovoru sa Razvojnom agencijom Srbije i Vladom Republike Srbije. Prošlog meseca je Gradsko veće donelo odluku da se parcele za koje je zainteresovan investitor prebace iz svojine Grada u svojinu Republike a zatim je sačinjen Memorandum o razumevanju i saradnji radi realizacije investicionog projekta. Danas je u svečanoj sali grada Leskovca upriličeno potpisivanje kako bi ovaj važan projekat bio završen u što skorijem roku.