SportVesti

USPEH PLIVAČA DUBOČICE

Na sinoć završenom prestižnom Međunarodnom plivačkom mitingu Burgas grand prix u istoimenom bugarskom gradu, gde su učestvovali plivači iz Bugarske, Rumunije, Moldavije i Srbije, Plivački klub „Dubočica“ predstavljalo je osmoro plivača, koji su u ovakvoj konkurenciji uspeli da osvoje 19 medalja, obore 3 nacionalna reorda i ekipno zauzmu prvo mesto.

U mešovitoj štafeti 4 x 50 ( Stanisavljević Nina, Pešić Bratislav, Živanović Uroš,Marković Jana ), oboren je seniorski nacionalni rekord.
Muška štafeta 4 x 50 slobodno i mešovito ( Pešić Bratislav, Živanović Uroš, Dimitrijević Viktor, Stanković Đorđe ) uspela je da obori juniorske nacionalne rekorde do 18 godina u obe trke.
U individualnim disciplinama Nina Stanisavljević je briljirala i osvojila 4 zlata i 1 srebro.
Bratislav Pešić je osvojio 1 zlato i 1 bronzu,Marković Jana je osvojila 5 srebra i 1 bronzu
Živanović Uroš 3 bronze.
Bratislav Pešić je na ovom mitingu potvrdio normu za Evropsko juniorsko prvenstvo u Rimu, gde će u sastavu reprezentacije Srbije od osmoro plivača, čak 5 biti iz plivačkog kluba „Dubočica“.Stanisavljević Nina, Pešić Bratislav, Živanović Uroš, Popović Tanja i Marković Jana će od 06.07. do 11.07. braniti boje Srbije, Leskovca i PK „Dubočica“ u Rimu, na šta smo veoma ponosni.