KulturaVesti

„SVETOILIJSKE VEČERI“ OD 26. JULA DO 2. AVGUSTA U PEČENJEVCU

U organizaciji Doma kulture „Tihomir Rakić – Veljko“ u Pečenjevcu od 26. jula do 2. avgusta biće održane „Svetoilijske večeri“. Prvo veče ovog kulturnog leta rezervisano je za folklorce iz Lipovice, Međe i Čapljinca, dok će završetak ove manifestacije obeležiti koncert Nede Ukraden.

U okviru „Svetoilijskih večeri“, meštani mogu da očekuju bogat kulturno-umetnički sadržaj. U ponedeljak 26. jula gostovaće folklorne grupe iz Lipovice, Međe i Čapljinca, a domaćin je folklorna sekcija Doma kulture u Pečenjevcu.

Koncert u čast Tome Zdravkovića obeležiće drugo veče, kada će gostovati Čeda Marković, Blažo Petrov i Miroslav Stojković. Naredni dan, 28. jul,  biće rezervisan za dečiju scenu i gostovanje lutkarsko-omladinske grupe iz Niša.

U četvrtak, Pečenjevce će ugostiti brojne duvačke orkestre sa juga Srbije, a u petak poznatog glumca, Dragana Božu Marjanovića.

Veče rok muzike biće održano 31. jula kada će nastupiti grupa Flešbek iz Leskovca, a sledećeg dana u Pečenjevce će doći i plesna grupa Step by step.

Manifestacija „Svetoilijske večeri“ biće završena 2. avgusta u ponedeljak, koncertom poznate pevačice Nede Ukraden, najavljeno je iz Doma kulture.