SportVesti

OVOG VIKENDA ODRŽAN TURNIR ,,SPORT U POLICIJI“

Leskovački savez sportova i Policijska uprava Leskovac organizovali su u nedelju turnire u futsalu i basketu u okviru projekta „Sport u policiji“.

Turniri su deo projekta koji se sprovodi u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Sportskog saveza Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Na turniru u futsalu učestvovalo je 6 ekipa: „Leskovac“, „Sever“, „Jug“, „Spasioci“, „Bojnik“ i „Medveđa“. Ekipe su bile podeljene u 2 grupe, a u finalu su se sastali ekipe Leskovac i Spasioci. Favorit turnira, ekipa Leskovca je u finalu pobedila ekipu vatrogasaca – spasilaca rezultatom 6:0.

Na turniru u basketu „3×3“ učestvovale su 4 ekipe, koje su igrale svaka sa svakom. Pobednik turnira je ekipa „Sever“.

Pobednici turnira u futsalu i basketu izborili su plasman na regionalno takmičenje koje će biti organizovano u Nišu. Pobednici regionalnih takmičenja nadmetaće se na finalnom turniru Sportskog saveza Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova koji će biti organizovan na Kopaoniku.

Pored futsala i basketa, u okviru projekta „Sport u policiji“  biće organizovana takmičenja i u drugim sportovima. PU Leskovac imaće ekipu na regionalnom takmičenju u Nišu u odbojci gde nastupaju kombinovane, žensko – muške ekipe. U džudou će nastupiti takmičari u kategorijama do 81 i 100 kilograma, dok će u atletici na Kuperovom testu nastuptii dvojica predstavnika, kao i jedan takmičar u trci na 400 metara.Eventualnim pobedama na regionalnom takmičenju u Nišu naši takmičari će takođe steći pravo nastupa na završnim takmičenjima na Kopaoniku.

Leskovački savez sportova zahvaljuje Sportskom centru Dubočica, Gradskom fudbalskom savezu Leskovac, Fudbalskom savezu Jablaničkog okruga i Regionalnom košarkaškom savezu južne Srbije na podršci i pomoći u organizaciji turnia u futsalu i basketu, koji su organizovani u okviru projekta „Sport u policiji“.