DruštvoVesti

ZAVRŠEN PROJEKAT „MAGIJA SINERGIJE“

U okviru Interreg – IPA programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, sinoć je u etno – kompleksu Šop Đokićeve kuće održana završna konferencija projekta „Magija sinergije“. Projekat su realizovale opština Elin Pelin iz Bugarske, Turistička organizacija grada Leskovca i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

U sklopu projekta „Magija sinergije“, Turistička organizacija Leskovac, dobila je turistički voz koji će se koristiti za obilazak grada i okoline, kao i 20 drvenih  štandova koji će biti iznajmljivani tokom leskovačkih manifestacija, rekao je direktor ove ustanove, Nebojša Kocić. Vrednost ovog projekta je 200.000 evra.

Ostvarena povezanost  između dva grada, Elin Pelina i Leskovca, i dve države, Bugarske i Srbije, putem ovog projekta, pre svega, imaće veliki značaj u promovisanju njihovih turističkih potencijala.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Dragana Belenzada, istakla je da okosnicu ovog projekta čini upravo turizam i zajedničko predstavljanje sopstvenih festivala i turističkih proizvoda i usluga.

Ispred opštine Elin Pelin, projektni menadžer, Andrijana Dimitrova, naglasila je ovom prilikom da će ovaj bugarski grad i Leskovac i u budućnosti raditi na zajedničkim projektima, koji će za cilj imati ne samo promociju turizma, već i razmenu znanja i praksi.