KulturaVesti

POČELO GRDELIČKO LETO

Nakon godinu dana pauze zbog epidemije korona virusa ovogodišnje Grdeličko leto počelo je sinoć vatrometom i  koncertom Dženana Lončarevića, nakon čega sledi već večeras  tradicionalni Moto skup pored bazena u Grdelici i koncert grupe Light motive.

U okviru tradicionalne kulturne manifestacije Grdeličko leto u organizaciji Doma kulture u Grdelici, najavljen je bogat program i veliki broj poznatih imena estrade.  Marko Trivunić, direktor ove ustanove kulture  je izrazio zadovoljstvo povodom organizacije ovogodišnjeg Grdeličkog leta i brojnih izvođača  koji će nastupiti pred publikom u ovoj varoši.

,,Lokalna samouprava konstantno podržava ovakve manifestacije“ poručila je pomoćnica gradonačelnika Leskovca Andrijana Vasić koja je i otvorilia manifestaciju.

Dženan Lončarević je izrazio zadovoljstvo što prvi put nastupa pred publikom u Grdelici i obećao dobar provod,kao i nove pesme.

Tokom ovog Grdeličkog leta Odiseja bend će nastupiti 12. a Kaliopi 14.avgusta, najavio je direktor Doma kulture u Grdelici Marko Trivunić. Kako je dodao 17. je rezervisan za grčku muziku, a pravi spektakl sledi 20. avgusta jer će nastupiti naša najpoznatija rok grupa Van Gogh.

Ni ove godine neće izostati čuvena Grdelička regata, a za nju je rezervisan  21.avgust.  Povodom održavanja Grdeličkog leta  izmenjen je i režim saobraćaja u Grdelici.  

Organizator ovogodišnjeg Grdeličkog leta je Dom kulture Grdelica, pokrovitelj je grad Leskovac, a rado su se odazvali brojni sponzori i medijske kuće.